CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 31 December 2011

Ku AdA Dia..=)

Terkadang hidup terasa sunyi
Terkadang hati terasa sepi
Terkadang kala susah aku sendiri
Tak ada yang menemani
Namun ku tahu, Dia sentiasa disisi

Lantas ku gagahi kaki
Untuk berdiri
Harungi hidup penuh ranjau dan duri
Kerna ku tahu, Kau sentiasa menemani
Hingga akhir nanti

Friday, 9 December 2011

It JuZ ArOuND ThE CoRNeR...huhu

Assalamualaikum n slmt malam kawan2!

Dah lama rasanya tak menaip kat sini..hehe
Next week adalah minggu yang sangat giler kot!
Next week aku ade presentation VIVA!
Cuak sangat2
Hanya Dia yang tahu
Kawan2,
Doakan aku dapat present thesis aku dengan baik
Dan agar semuanya berjalan dengan lancar
Amin..=)



Saturday, 26 November 2011

=(

BiLa Si Gf aNd Si Bf BiCaRa!

Gf : awak, saya nak tanya awak sikit ni, awak cintakan saya tak?
Bf : mestilah saya cintakan awak sayangku..:)
Gf : terima kasih awak...:) tapi jangan terlalu cintakan saya lebih dari cinta awak buat Dia dan RasulNya tau..:)
Bf : ye sayang...=)
Gf : saya nak tanya lagi ni, awak sayang saya tak?
Bf : my dear, saya terlalu sayangkan awak tahu...
Gf : terharunya saya..:') tapi jangan terlalu sayangkan saya lebih dari sayang awak pada mama dan abah awak ye...:)



Wednesday, 23 November 2011

SuKe SaNGaT!

Jom-jom dengar lagu kat bawah ni. Orang yang kat bawah ni,suara dia sangat merdu. Terjatuh cinta dengan suara dia sudah..hehehe..best gk kalu dapat chenta hati yang suara merdu cmgni! (errrrrrrr,terlebih suda~).


Saturday, 22 October 2011

BeRiTa TeRGeMPaR!!!

Assalamualaikum n slmt tengah hari my sayang-sayang...

Aku ada BERITA TERGEMPAR nak story ni(*tergempar laa sgt kn). Ntah korang dah tau kn. tapi tak pe, aku nak story gk kat korang...tak kire laa korang dah tau ke belum...





Haa..aku nk tnya ni...smart tak org kat gmbr ats nie??? smart kn...jom2 kenal die ni sapa

NAMA : BIBORN
PEKERJAAN : HACKERS UITM SERI ISKANDAR

What??????????????? die hack uitm seri iskandar nye website?????????

Iye..memang die laa yang hack..tapi yang lucunye, sempat lg letak gmbr katun 2 even dh hack org nye website kn...hahaha..aku tau ni pun sebenarnye baru smlm...tp xtau laa bile yang sebenar-benarnye die hack website yg aku sgt suke kunjungi 2!hehe..story suda abis, K bai...;)

Friday, 21 October 2011

SaVe tHe DaTe!!!

Assalamualaikum...

Sem ni aku rasa macam sibuk mengalahkan PM laa plak. Mana tak nye, event persatuan ade je tiap2 minggu. Nak kata sibuk dgn study tak laa jgk. Nak kata sibuk dgn THESIS, mmg laa ye...hee~ 
Tarikh-tarikh penting!!!!

25 - 27hb OKT =====>>> Gerai Konvo
1 - 3hb NOV    =====>>> Karnival Keusahawanan
4 - 13hb NOV  =====>>> CUTI PERTENGAHAN SEM (maaf ter caps lock laa plak!hoho)
21hb NOV        =====>>> AGM
25hb NOV        =====>>> Forum Bankruptcy at Young Age
5 - 9hb DIS       =====>>> VIVA THESIS (maaf skali lg ter caps lock!huhu)

see.............betapa sibuknye aku sem ni, ish3   

Thursday, 20 October 2011

I'm HeRe!!!! =)

Assalamualaikum...

saya kembali ke sini!!!!sibuk je nk bgtau satu dunia kan aku ni, padahal tak orang yang kesah pun kan...hehe...lately quite bz dgn thesis lorhhhhhh..hidup rase lintang-pukang dah skrg ni...

Time MAKAN bercerita pasal THESIS
Time TIDOR termimpi-mimpi pasal THESIS
Time JALAN2 pun terfikir pasal THESIS

*Okeyhhhh aku tipu!haha...

sakarang ni laa baru sempat nak buka blog...harap2 korang semua sihat laa ye! rindu berblog.dan rindu bersegmen jugak! hee~

Thursday, 6 October 2011

EpY BuFDaY!!!! ;)

Selamat hari lahir buat diri sendiri yang ke 22 tahun! hehe...


Tuesday, 4 October 2011

DiLeMa LaGi!!!!

Minggu ni housemate aku semua mau balik umah masing! so aku sakarang berada dalam dilema okeyhhhhh sebab aku harus tinggal sorang-sorang kat umah sewa. and now tak tahu mau stay mane, antara pilihan yang aku ade:

  1. duk je kat umah sewa yang t'chenta but kene duk sorang2...huhu
  2. ikut housemate balik umh die kat kl
  3. balik umah aku kat terengganu but costly la plak...huhu
  4. p terjah umh mak sedare kat kl

Mane satu ntah aku nak pilih...huwaaaaaaaaaaaaa...:'( 


 

Thursday, 29 September 2011

RiNFiNDuFu! =)

safaya rinfindufu afawakfak tafahufu. safayafa takfak tafahufu kefenafapafa. mungfungkinfin safayafa terferlafayanfan lafagufu jifiwangfang kotfot!!hafahafahafa. safayafa safayangfang afawakfak tafapifi mafalufu mafahufu bafagifitafahufu. safayafa rinfindufu afawakfak tafapifi sefeganfan mafahufu bificafarafa. jafadifi safayafa simfimpanfan dafalamfam hafatifi safajafa lahfah. sefemofogafa safatufu hafarifi afawakfak tafahufu afapafa yangfang safayafa rafasafa.:')



Monday, 26 September 2011

BeNCi dan CiNTa - GeiSha


Jom-jom dengar lagu ni skali dengan aku!serius aku memang jatuh cinta dengan lagu ni. Sangat terkesan dalam hati aku kot. Ye,dalam hati aku laa, bukan korang..hehehe. Kalau korang nak join aku jiwang petang-petang ni pun ok gak. Aku ade geng!hehe

Sunday, 25 September 2011

JoM JoiN BLoGLisT LiGHTa SHaDoWeE(September - November 2011)


Hari ni saya sangat laa rajin. So, saya mau join segmen yang telah dibuat oleh incek blogger Light Shadow ni. Jom2 pakat join segmen die blake meh! hehe...mau join klik SINI .

Friday, 23 September 2011

PeRNaHKaH BeRLaKu PaDa AnDa???

(contoh situasi)

A : ape maksud puasa yang sebenar-benarnya ye??awak tau tak???
B : saya tau ape maksud dia tapi malas laa nak bagitau awak. Awak try laa cari kat google, mesti ada punya.
A : saya nak awak gak yang bagitau, kan saya tgh tnya awak ni.
B : ala..awak cari laa sendiri

===>>> pernahkah situasi seperti ini berlaku pada kalian??? Si A yang dahagakan ilmu namun Si B tak mahu kongsi pengetahuan yang sedia ada.




Tuesday, 20 September 2011

JiWanG

Cinta saya BUKAN macam kertas
Bila awak salah tulis
Awak gumpal kertas itu lalu buangnya ke dalam tong sampah

Cinta saya SEPERTI beg plastik
Walaupun awak buang dan tanamnya di dalam tanah
Namun sukar untuknya lupus dek masa yang berlalu pergi




Saturday, 10 September 2011

KeMBaLi BeRTaPa!

Assalamualaikum...
Hari ini dah nak kene balik perak
Harus bertapa di uitm dihatiku
Kembali menjadi seorang pelajar
Perlu berdating dengan buku
Mesti bergelumang dengan assignment

MOOD : tentulah sedih + gembira jugak

p/s : doakan sy slmt sampai ye kawan2...=)



Wednesday, 7 September 2011

JoM TrY

Pilih bulan kelahiran anda:
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar
 ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan
iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:
Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat
KONGSI JAWAPAN ANDA~ (buat ayat tau)

sumber : facebook

WoRDLeSS WeDNeSDaY! =)

Tuesday, 6 September 2011

AkU RaYa SaKaN!

Assalamualaikum kwn-kwn

Sudah lama rasanya tak post entry kat blog ni. Ape??? aku raya sakan???tak laa...sibuk kire duit raye ni sampai aku tak update blog!hahaha. Opsssssssssssssss...aku tipu! duit raya tak de laa dapat banyak gile tapi ok laa kan daripada tak dapat langsung kan..umur dah 22 taun, sudah besar kata mereka..agk-agk next year dapat lagi ke duit raye ek???

p/s : lepas ni aku akan rajinkan diri update blog sokmo! ;)

Monday, 29 August 2011

SeLaMaT HaRi RaYa

Assalamualaikum 

Kita sudah pun berada di penghujung ramadan
Memang sangat sedih untuk meninggalkan ramadan 
Yang tentunya bulan lebih baik dari seribu bulan
Namun kita dihadiahkan pula dengan bulan syawal
Hari kemenangan buat umat islam 
Setelah sebulan berpuasa

Jadi di kesempatan ini
Saya ingin memohon maaf kepada rakan2 blogger 
Andai ada kesilapan saya sepanjang b'blog ni
SELAMAT HARI RAYA

p/s : jom2 dgr lagu kegemaran sy nihhh! =)



Friday, 26 August 2011

SoLaT JuMaaT

Rasulullah bersabda:

 “Sesiapa hadir solat Jumaat pd SAAT PERTAMA, dia umpama b'korban seekor UNTA.
 
“Sesiapa hadir solat Jumaat pd SAAT KEDUA, dia spt b'korban seekor LEMBU.
 
“Brg siapa yg m'hadiri solat Jumaat pd SAAT yg KETIGA, dia spt b'korban seekor KIBAS.
 
“Sesiapa hadir solat Jumaat pd SAAT KEEMPAT, dia spt m'bri hdiah seekor IBU AYAM n sesiapa hadir solat pd SAAT KELIMA, dia seolah-olah m'bri hdiah sebiji TELUR.”

Apabila imam naik ke mimbar, malaikat menutup bku catatannya dan ikut m'dgr khutbah. Justeru, sesiapa yg dtg utk solat SELEPAS itu seolah-olah dia hnya dtg utk solat semata-mata, TIDAK direkodkn dlm buku kehadiran malaikat.

p/s : jd pesanlah kpd tok ki, abah, ayah, papa, adik lelaki, abg, abg ipar, adk ipar dan pakwe supaya tibalah di masjid sblm imam naik ke mimbarnya utk memberi khutbah. =)

sumber : SINI


Wednesday, 24 August 2011

WoRDLeSS WeDNeSDaY! =)



:)


HeCTiC DaY!

Assalamualaikum dan selamat malam

Hari ni memang aku sangat-sangat laa sibuk! ape yang aku buat smpai sibuk sangat tu???

Pagi

~ aku start dengan jemur kain
~ pastu aku online, bkak fb, blog and cari info untuk thesis aku
~ sambung buat research proposal(RP)


Petang

~ tetibe mood rajin aku datang, aku mop le lantai
~ lum sempat berehat, aku kne masuk dapur..men masak2!haha


Malam

~ sambung lagi buat RP but sempat lg update blog!hohoho~
~ td buat popia plak


p/s : mungkinkah aku tak tido lagi malam ni???

sekadar hiasan! tak de laa smpai bz cmni skali..hehe




Thursday, 18 August 2011

KaSiH SaYaNG RiNDu BeNCi CiNTa

Suatu hari, cikgu bertanya kehadiran anak muridnya

Cikgu : RINDU?
Rindu : Hadir cikgu
Cikgu : BENCI?
Benci : Saya!
Cikgu : KASIH?
Murid2 : Tak hadir cikgu
Cikgu : SAYANG?
Murid2 : sakit cikgu
Cikgu : CINTA? CINTA mana??
RINDU & BENCI : pulang cikgu
Cikgu : Kenapa?
Serentak RINDU & BENCI menjawab : Kerna CINTA tak akan pernah hadir tanpa KASIH & SAYANG

Sumber : facebook! =) page 'saya rela undur diri utk lihat dia bahagia'



Tuesday, 16 August 2011

KeBoSaNaN MeLaNDa



Pernah kalian merasa bosan????
Aku memang yakin sangat2, mesti pernahkn???
If ada yang menjawab tak
Memang aku rase sangat pelik laa!
Dan
Petang ni aku merasainya!!!
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~
Aku xtau laa nk buat pe dh
If korang ngh bosan, pe korg buat ek???(aku tnye ni cm de yg nk jwb laa kn.)


Monday, 15 August 2011

SeLaMaT uLaNg TaHuN



Hari ni 15 Ogos
Kepada sesiapa yang bufday dia hari ni
Selamat Hari Lahir
=)


Sunday, 14 August 2011

SeGMeN CX's : GeNG UiTM By CaMPuS

Mau join segmen lagi! sangat menarik nih!hehe...bagi aku laa sebab aku student uitm! ;) sesiapa yang student or ex-student uitm tu, jom2 join.. klik SINI




Ada soalan yang perlu aku jawab ni!

UiTM kampus mana?
>>> UiTM kampus seri iskandar

Course ape?
>>> Degree in business economy

Part berapa?
>>> Next sem part 6 (owh scary! :( )


Friday, 12 August 2011

TiGa SeBaB TaK PeRLu ToP uP


Top up dan handset memang tak dapat dipisahkan. Mereka berdua memang saling memerlukan. Tapi ada kalanya tuan pnye handset tak memerlukan top up untuk handset nye sendiri. Kenapa???? Antara sebab2 tuan handset tak mau top up :


1) Tak ade orang pun yang mesej atau tepon

Handset senyap sunyi tanpa call atau sms dari sesiapa. Kalu de bunyi sms masuk tu confirm laa dari en celcom or en maxis yang hantar kn. Tuan punye handset beria lari lelaju nk capai handset. Yela, mane laa tau kan kot-kot laa kawan ke, adik angkt ke, kakak angkt ke, or abg angkt ke yg msg kn. Al- maklum laa berjauhan dari mereka sebab skang kn cuti sem. Tp bile tgk je handset, rupenye en celcom or en maxis yg rajin bebeno anto msg nye ye. Maka keciwa laa si empunya handset td lalu bertekad utk tak top up. ish3 kesian.


2) Tak ade kekasih hati(boyepren or gilepren..opssss!)

Aku tau kalu orang yg de kekasih hati ni, hidup die memang tak boleh berenggang dengan handset ni. Kalau boleh nak masuk tandas pun nak bawak hp tu jgk. Yela, kot-kot laa hubby or hunny tetibe call or msg, lambat respon kang majuk plak. Haishhhhh macam-macam laa kn. Lagi satu, kredit korg cepat je abs cm air kn. Bile orang yg dah tak de kekasih hati ni mesti cakap...ala, daripada aku duk beli top up, baik aku beli makanan..kenyang laa gak perut aku ni. Menyesal dulu aku salu top up, kalau tau tak, dah boleh beli lappy epal kene gigit tu 1! =)


3) Tak ade duit

Haa, yang ni memang masalah problem orang tak mau top up. Dah kalau tak de duit mau top up, macam mane laa nak top up kan. Memang tak dapat den nk nolongnye. Tengah cuti sem ni memang fulus tak brape nak ade. Dah tu plak tak keje. Memang kasian.


p/s : n3 merapu! kuang3
ehsan pak cik google!


Thursday, 11 August 2011

SuP CeNDaWaN

Bangun pagi gosok gigi,
Guna ubat gigi safi,
Pagi ini nyaman sekali,
Jadi aku nak buat entry lagi.


Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Dah bangun tido ke belum lagi korang ni haa??hehe. ok laa, di pagi yang mulia ni, aku nak share satu resepi laa dengan korang. Malam semalam aku buat sup cendawan tu. Rasenye memang terbaeklah!hoho. Bagi aku laa terbaek sbb aku memang suke sup cendawan tp korang aku tak tau laa kan..hehe. Resepi ni maybe leh makan untuk 4 orang laa.


Bahan-bahan : 
3 biji kentang( dikupas kulit )
3 sudu teh susu tepung
4 - 5 biji cendawan butang( dipotong dadu )
1 kiub pati ayam

Cara Buat : 

1) Rebus kentang
2) Kentang yg dh direbus di blend bersama-sama dengan susu tepung sehingga hancur(jgn lupe letak air skit)
3) Bahan yg di blend td letakkn dlm periuk dan jika bahan tersebut pekat sangat, tmbh laa air lg ye dan letakkn sekali kiub ayam
4) Kacau bahan-bahan tesebut sehingga larut
5) Apabila dah mendidih, masukkan cendawan
6) Kacau lagi sehingga masak


tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

Haa, cm gmbo kat atas 2 laa jdnye. tp 2 bukan gmbo daripada sup cendawan yang aku buat, gmbo ehsan en. google je tu. Aku tak de laa plak ambk gmbo time aku buat tu. Senang je kan cara buat die! So, selamat mencuba ye kawan2! =)


Wednesday, 10 August 2011

WoRDLeSS WeDNeSDaY! =)



RaJa BuaH!


HaRi BeRSeGMeN SeDuNiA


Assalamualaikum...
Daa tido ke belum korang ni ea??
Meh aku tolong jwb
Mesti laa dh kn..eh,ke belum lagi ni..
Hehe..tak kisah laa kan

Kalo korang prasan laa kn
Hari ni aku duk bersegmen je kn
Entry tak de selain entry pasal segmen yang aku join
Jangan mara2 haaa...
Nanti cepat tue tau!
Hohohohoho~

Hari ni laa kn
Bagi aku adalah hari bersegmen sedunia laa
Hahahaha..
Sebab tu laa entry aku sume pasal segmen je

K laa ye kawan-kawan
Mau sleeping beauty dlu laa
Selamat malam.


Tuesday, 9 August 2011

JoM TaMBaH FoLLoWeR




yeayyyyyyyyyyyyyyyyy!!!
Hari ni mau join segmen lagi
Hehehe
Sesapa  yang mau tambah follower cam saya ni
jom join skali!!
klik SINI


SeGMeNt NaK KuMPuL LinK


Aku sangat bosan skang ni
Sooooooooooooooooooo
Mau join segmen lagi!!!hohoho
Ape????????????
Korang pun nak join gk
 Boleh2
Juz klik SINI



JoM HeBoH BLoG BaRu


Mau join segmen lagi!!!
Sesapa yg mau join juz klik SINI




SaHuR-SaHuR!

Kawan-kawan






























BANGUN SAHUR!!!!!



























Tu jela nak cakap
Jangan marah haa...........(^_~)v



Monday, 8 August 2011

MaSa YanG BeRLaLu


Masa yang berlalu 
Membuatkan umur kita semakin meningkat
Bermakna semakin hampir dengan kita saat kematian

Masa yang berlalu
Membuatkan kita punyai kenangan2 yang lampau
Kenangan pahit jua manis

Masa yang berlalu
Membuatkan kita mempunyai sedikit pengalaman
Untuk menempuh hari2 yang akan datang yang lebih mencabar

Masa yang berlalu
Ianya akan terus pergi
Dan tak mungkin akan kembali
Ianya akan terus berdetik
Dan tak mungkin berpatah balik

Marilah kita muhasabah diri 
Apakah masa yang telah berlalu itu
Kita isi dengan sesuatu perkara yang bermanfaat??
Atau sebaliknya??
Hanya hti yang bisa menjawab setiap persoalan

Andai waktu dulu hatimu merasa sedih
Kini, lakukanlah sesuatu yang bisa buat kamu gembira
Andai dulu ada sesuatu perkara yang membuatkan kamu kecewa
Sekarang, carilah sesuatu yang bisa buat dirimu bhagia
Andai masa lalu kamu banyak melakukan dosa
Kini, mohonlah taubat padaNya kerna pintu taubatNya sentiasa terbuka buat kita
Andai masa lalu kamu berada dalam kegelapan
Sekarang, carilah cahaya yang dapat menyuluhmu ke arah kebaikan


"Demi masa(1), Sesungguhnya manusia itu berada dalam kerugian(2), Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran(3)."
>>>Surah Al-'Asr<<<







AL - KeSaH FoLLoWer



Assalamualaikum n slmt pagi
Hari ni
Aku nak story skit pasal follower aku yg ke 55 ni!
Ape yg special ngn follower ni?
Yang special nye sebab die adalah follower merangkap kawan aku sndiri!!!
Kawan time sekolah rendah ni
hehe
kalau korg nk kenal sape kwn aku yg comel ni
juz klik je name die kat bwh ni! ;)

Cik Yuyu

Saturday, 6 August 2011

KaGuM AkU

Aku
Tak terlalu mengagumi
Seorang lelaki yang baik
Memilih pasangan hidup
Yang juga seorang perempuan yang baik
Kerna itu adalah sesuatu yang biasa terjadi

Tetapi

Aku
Amat mengagumi
Seorang lelaki yang baik
Memilih penyeri hidup
Dari kalangan perempuan yang biasa 

Namun

Dapat mendidik isterinya
Menjadi seorang yang lebih baik dari sebelumnya
Menjadi seorang isteri yang solehah buat dirinya
Menjadi seorang ibu yang penyayang buat anak-anaknya
InyaAllah menjadi bidadari buatnya di SANA nanti.




p/s : selamat bersahur ye kwn2! ;)


Monday, 1 August 2011

RaMaDHaN DaTaNg LaGi

Alhamdulillah
Tahun ini
Masih kita diberi kesempatan
Bertemu dgn ramadhan
Bulan yg mulia
Selamat berpuasa ku ucapkn
Tingkatkn amalan
Perbanyakkan ibadah
Moga kita peroleh ganjaran dariNya



Friday, 29 July 2011

BeRSaMa


Dua tiga hari ni
Sangat suke dengar lagu ni!
Jom korang
Dengar skali...=)



Wednesday, 27 July 2011

WoRDLeSS WeDNeSDaY! =)




SeGMeN iLMiaH : JoM BeRKoNGSi HaDiS BeRSaMa-SaMa


Assalamualaikum kawan2...malam ni sy mau join segmen yg sgt menarik drpd blogger Syafiq. If korg nk join skali, juz klik SINI. Moga kalian semua dpt manfaatnya drpd segmen nih! =)

Hadis 1

Rasulullah s.a.w bersabda :

Marah itu dtgnya drpd syaitandan syaitan itu diciptakan drpd api, sedangkan api itu hanya dipadamkan dgn air. Oleh itu apabila salah seorg antara kamu marah, maka hendaklah ia berwuduk.

(Hadis riwayat Abi Daud)


Hadis 2

Rasulullah s.a.w bersabda :

Barang siapa yg diminta maaf oleh saudaranya yg Muslim, ia tidak mahu memaafkan, maka ia mempunyai dosa sebesar dosa orang yg merompak.

(Hadis riwayat Ibnu Majah)

Mau Tag : 



FoLLoWeR BeRTuaH

Assalamualaikum my sayang2 sekalian...=)
Tadi bile bukak je blog
tgk2 follower aku dh berTAMBAH
menjadi
44 FOLLOWER
dan follower yg ke-44 blog aku nih ialah


thanks tau sya
sudi follow blog yg tak seberapa ni
terharu sgt2
keep in touch okeyhhh dear! (^_~)

p/s : kalu korg nk TERJAH blog sya ni, juz klik je name die 2 okeyhhh! =)


Tuesday, 26 July 2011

CaHaYa DaLaM HaTi




Pernahkah anda merasa tidak tenang sedangkan anda sebenarnya telah mendapat apa sahaja yang anda idamkan selama ni?

Anda berada di suatu majlis yang tetamunya merupakan antara insan-insan yang anda sayang tetapi anda tetap berasa sunyi. Adakah ini pernah terjadi kepada kalian?

Kata orang wang bisa beli segala-galanya. Anda mempunyai sejumlah wang yang banyak di tangan dan telah membeli segala macam benda yang anda mahukan. Namun, pabila anda dapat apa yang anda inginkan, anda rasakan ada sesuatu yang kurang. Pernahkah anda mengalami situasi sebegini?

Manusia yang memiliki segala apa yang mereka inginkan namun masih tidak merasa tenang kerana dalam HATInya tiada nur atau cahaya keimanan. Mana mungkin kita akan tenang sedangkan kita terlalu memburu kesenangan DUNIA yang bersifat SEMENTARA dan abaikan bekalan untuk ke AKHIRAT yang kita akan KEKAL di dalamnya.

"BEKERJALAH seperti kamu akan HIDUP seribu tahun lagi dan BERIBADAHLAH seperti kamu akan MATI esok hari"

Pasti saja kalian pernah mendengar ayat di atas sebelum ini. Jadi, kita bukan hanya perlu mengejar kenikmatan dunia dan melupan amal untuk bekalan kita di akhirat sana. Namun jangan pula kalian terlalu khusyuk beribadah sedang kita masih perlu mencari rezeki untuk hidup di bumi Tuhan ini. Kedua-duanya harus seimbang, jangan terlalu melebihkan sesuatu lalu mengurangkan sesuatu yang lain dan sebaliknya. Dan yang sebaiknya bersifat sederhanalah dalam semua perkara dan semoga apa yang kita lakukan mendapat keredhaanNya. Amin.

"insan yg merasakan mereka miliki segala-galanya di dunia ni sebenarnya tidak memiliki apa-apa dan insan yg merasakan bahawa mereka tidak memiliki apa-apa di dunia ini sebenarnya mereka itulah yg miliki segala-galanya."

Monday, 25 July 2011

SeGMeN : MaRi CaRi KeMBaR BLoGGeR

Assalamualaikum n slmt ptg kwn2 t'chenta! ;)

Baru-baru ni saya dh join segmen utk yg pertama kalinya dan hari ni mau join segmen lg drpd blog cik najihah!!!hehe




Dah name pun nk cari kembar blogger
Tarikh lahir mesti kne ada kan
Umi saya lahirkan saya pada 6 Oktober 1989!
kalau korg nk join skali jom2 klik SINI

 

Sunday, 24 July 2011

BiaRLaH ia BeRLaLu PeRGi

Kata orang cinta perlukan pengorbanan
Lantaran itu ku lepaskan ia pergi kerana Dia

Bukan kerna tiada lagi cinta di hati
Namun ku takutkn azabNya di sana nanti

Andai ada rasa rindu bertandang suatu hari
Akan ku biarkan putaran waktu membawa ianya pergi

Bukan ku tolak fitrah insani
Tapi tak mahu berharap kepada yang tak sudi

Kerna mencintai tak semestinya memiliki
Lantas ku redha ketentuan Ilahi

Andai ada jodoh antara kami
Pastinya kasih lama bertaut kembali


Friday, 22 July 2011

MaHaRaJa LaWaK!

Assalamualaikum...ape kabo kawan2 di sane..aku kat cni sehat2 saje(aduhhh,cm nk tulis surat laa plak intro aku nihhh!hee~).

Aku ni duk kat rumah mmg laa suke kacau ketenteraman adik2 aku...mcm2 laa aku wt...tp tak leh le nk cite kat sini...malu laa cheq...lalalalalala~

Tetibe semlm adik aku yg paling bongsu pun berkate : 

~kak long, g r masuk MAHARAJA LAWAK tu~


Aku yg terkezut hnye mampu buat muke seposen dan hti b'kate :
~aku ni lawak sgt ke yg smpai adk aku suh masuk ML tu~

>>>THE END<<<


Al- KiSaH bLoGWaLkInG....=)

Assalamualaikum n slmt pagi(errrr...pg lg ke?dh nk masuk tgh hari kot..hehe)

Semalam hari paling bahagia buat aku!!! kenapa3????kenapa weh??? meh nk story skit..smlm aku dh join segmen abg Ben(ala, blogger yg t'hangat masa kini 2..hehe)..lepas dh join 2..aku byk laa p merewang kat blogger2 yg len yg join segmen 2 gk...byk sgttttttttttttttttttttttttttttt blogger2 bru t'msuk laa aku...hehe..aku p terjah blog situ...aku p singgah blog sana...naik lenguh jari ni walking...mklumlah, walking style bru laa katekn..;)




Blog aku pun tak terlepas menerima kunjungan drpd dieorg nihhh...hepy glr kot aku...mane tak nye...dieorg bkn main SINGGAH2 je...dieorg FOLLOW aku pnye blog ni skali tau...mane tak hepy aku...hehe...aku memang hargai setiap terjahan mereka ke blog aku malah lebih3 hargainye lagi bila dieorg follow blog aku...terharu kot! :')

Antara rakan2 blogger yg jd follower blog aku ni ialah : 


Terima kasih bebyk laa kat dieorg ni yg sudi jd follower aku pnye blog yg x seberapa ni...hehe..keep in touch okeyhh n salu2 laa jenguk blog nie...hehe..

Haa...kalu korg nk p TERJAH dieorg p laa...juz klik je kat name2 dieorg 2 ye! =)

Thursday, 21 July 2011

BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER


saya memang masih bru dlm dunia blog ni..bru 2 bulan..rakan-rakan blogger yg jd follower blog saya ni pun masih tak ramai lg...hope dpt tmbh lg ramai kenalan lepas saya join segmen nie!!!hehe..nanti tak de laa terasa asing sgt bile jln-jln cari cinta(juz kidding!) kat blog bloggers yg lain!!hehe

sesape yg rase nk join segmen ni meh klik SINI

p/s : sgt teruja sbb first time join segmen!! hehe

Wednesday, 20 July 2011

Tuesday, 19 July 2011

SuSaH Mau TiDo!

Assalamualaikum...
korg tgh buat apa? msti dh tido kn??? 
sebenarnye, sejak dua menjak tiga menjak ni 
aku susah betul laa nk tido. 
tak tau laa kenapa...
dalam aku duk on9 td
aku cari laa doa  nk suh senang skit tido



So
Ni laa doanya
Aku mau amalknlah b4 tdo
and if korg pun hadapi mslh same mcm aku
blh aje korg amalkn gk tau
nite...=)

Monday, 18 July 2011

KaMi SeRuPa!!! ;)

Assalamualaikum...

hati aku berbunga-bunga
nk tau knp???
haaaaaaaaa.....
duk main teka-teka la 2 kn
(prasan cm ade yg bce je kn...hohoho)


ape?????aku de pakwe bru!!!
ish...itu suda tentulah mustahil
aku tau...korg mesti pk cmni pnye
btl x...btl x...lalalalalala~

sbnrnye yg buat aku hepy sbbnya
BLOG aku dh ade 20 org FOLLOWERS
dan ape yg memeranjatkn aku adalah pabila
blog kami mempunyai PERSAMAAN!!!! =)
nk tau pe persamaannya
korg tgk sndiri laa ye!


p/s : tq sudi jd follower yg ke 20 kat blog ni tau...;)



Wednesday, 13 July 2011

CiNTa SeMpUrNa

Aku bkn mencari yg tampan spt ashraf muslim utk djadikan suami
Cukuplah pabila aku melihatnya,htiku merasa tenang

Aku bkn mencari seorg ulama' utk menjadi pendamping hidupku
Cukuplah dia dpt merubah aku menjadi insan yg lebih baik dr hri ke hri

Aku bkn mencari seseorg yg tetap ada dgn ku setiap masa
Cukuplah dia ada dsampingku saat aku perlukn dia

Aku bkn mencari seseorg yg manis janjinya
Cukuplah dia bisa membuktikn tiap kata2nya

Aku bkn mencari dia yg romantik sbg peneman hidup
Cukuplah dia dpt membuatkn hri-hri ku ceria

Aku bkn mencari yg terlalu sempurna utk dicintai
Cukuplah andai dia dpt mencintai aku dgn cara yg sempurna

Wednesday, 6 July 2011

WoRDLeSS WeDNeSDaY! =)

Berkawan biar BERIBU...Bercinta biar SATU













Sunday, 3 July 2011

errrrrrrrrrrrr


Terkadang hidup terasa sunyi



Terkadang hati merasa sedih


Maaf tak dapat berbicara pnjg lebar
MOOD : sedih...:'(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...